Pengumuman

Kenali Program Bijak Al Qur'an 2019. Sila klik di sini.

Sambutan Ulang Tahun Hari MARA Ke-53 Pada 1 Mac 2019.

Makluman Kem Kecemerlangan Subjek PT3 2019. Sila klik di sini.

Keputusan Peperiksaan Semester 2 2018 boleh di semak mulai hari ini. Sila Login di sini menggunakan nombor maktab pelajar masing-masing. Diperingatkan keputusan peperiksaan ini adalah sulit. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi.

Photo-Photo MRSM Lenggong Dulu hingga Kini.

Pandua n Kemaskini Maklumat Pelajar di Portal MRSM Lenggong.

Panduan Log Masuk ke Portal MRSM Lenggong. Sila klik di sini.

Penggunaan Aplikasi Sync Mobile sebagai medium komunikasi MRSM Lenggong. Sila klik untuk maklumat lanjut ....

 

Aktiviti Maktab


:: Program Bijak Al Qur'an 2019 :: Al Qur'an ialah Kalam Allah yang menjadi kitab rujukan utama sebagai panduan hidup seorang Muslim. Mafhum Firman Allah: "Sesungguhnya Al Qur'an ini memberi petunjuk, memimpin kepada jalan yang paling baik dan paling lurus. " (Al Isra' : 9). Sila klik di sini untuk mendapat info lanjut berkenaan program ini.

:: Makluman Kem Kecemerlangan Subjek PT3 Sempena Cuti Pertengahan Semester 1 2019 :: Sukacita dimaklumkan kepada semua ibu bapa / penjaga pelajar PT3 bahawa Kem Kecemerlangan Subjek PT3 akan diadakan pada 22 - 24 Mac 2019 bertempat di Dewan Al Abqari MRSM Lenggong. Kem tersebut diwajibkan kepada semua pelajar PT3 bagi memantapkan penguasaan ilmu dan jati diri calon PT3 2019. Sehubungan dengan itu, pelajar PT3 MRSM Lenggong akan pulang ke rumah pada 24 Mac 2019 (Ahad) sebaik sahaja tamat kem tersebut. Waktu pulang adalah selepas jam 2.00 petang. Mohon semua ibu bapa / penjaga memberi kerjasama dan ruang kepada pihak maktab menjayakan program ini. Surat makluman kem kecemerlangan ini boleh dimuat turun di sini.

:: Senarai Hotel / Rumah Tumpangan / Homestay : Klik di sini untuk melihat senarai yang berhampiran dengan MRSM Lenggong.

:: Program Edutourism MRSM Lenggong : MRSM Lenggong telah melancarkan program pelancongan rekreasi yang dinamakan sebagai Edutourim. Program ini melibatkan pelbagai aktiviti rekreasi seperti Lawatan Mini Zoo, pengalaman menaiki houseboat, melawat kolam ikan tilapia, ternakan ayam kampung, ternakan kambing baka tempatan, jungle tracking, bermalam di chalet, aktiviti berkhemah, solat berjemaah, melawat ladang cili fertigasi, dan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan. Seluruh warga masyarakat boleh menghubungi pihak MRSM Lenggong untuk butiran lanjut.

:: Jadual Balik Bermalam : Muat turun jadual balik bermalam di sini (akan dimaklumkan kemudian).

:: Majalah Volition Online : Mulai tahun 2017, majalah maktab MRSM Lenggong iaitu Volition tiada lagi dalam bentuk cetakan seperti tahun-tahun sebelumnya. Majalah Volition ini telah ditransformasikan ke arah digital sesuai dengan perubahan teknologi digital pada hari ini. Capaian majalah tersebut boleh dilayari di laman ini : www.volitionmrsmlgg.com. Semoga semua pihak mendapat manfaat di atas inovasi terbaru ini. Segala aktiviti maktab boleh dilayari di sana.

:: Laman Facebook Rasmi MRSM Lenggong : Sila layari https://www.facebook.com/pg/MediafotoMRSMLenggongOfficial untuk informasi dan aktiviti-aktiviti terkini di MRSM Lenggong.

Undian

Apakah pendapat anda mengenai halaman portal terkini MRSM Lenggong ini? 

Bagus
Sangat Menarik
Perlu Diperbaiki Lagi
Boleh Tahan
Tidak Menarik

Hyper Rangkaian 'BERDISIPLIN, BERILMU, BERAMAL'
'Keusahawanan dan Pendidikan Global'
"Amanah Rakyat"