Pengumuman

Senarai Calon Badan Wakil Pelajar (BWP) 2018. Tahniah!

Pilihanraya Badan Wakil Pelajar (BWP) akan diadakan pada 17 Julai 2018 (Selasa) secara atas talian.  Sila klik pada butang Sistem Undian BWP Online di bawah.

Keputusan Peperiksaan Semester 1 2018 boleh di semak mulai hari ini. Sila Login di sini menggunakan nombor maktab pelajar masing-masing. Diperingatkan keputusan peperiksaan ini adalah sulit. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi.

Photo-Photo MRSM Lenggong Dulu hingga Kini.

Panduan Kemaskini Maklumat Pelajar di Portal MRSM Lenggong.

Panduan Log Masuk ke Portal MRSM Lenggong. Sila klik di sini.

Penggunaan Aplikasi Sync Mobile sebagai medium komunikasi MRSM Lenggong. Sila klik untuk maklumat lanjut ....

 

Aktiviti Maktab


:: Keputusan Peperiksaan Semester 1 2018 : Keputusan peperiksaan semester 1 2018 boleh di semak di portal ini mulai hari ini. Keputusan peperiksaan ini adalah SULIT. Dilarang menyemak keputusan peperiksaan pelajar lain. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi mengikut alamat terkini pelajar. Sila kemaskinikan maklumat alamat semasa anda dengan segera. Harap maklum.

:: Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H : Seluruh warga MRSM Lenggong mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H kepada semua pelajar, para ibubapa dan masyarakat serta warga MARA di mana jua anda berada. Di kesempatan ini, kami memohon kemaafan sekiranya terdapat kesalahan dan kesilapan di pihak kami sepanjang kami memberikan perkhidmatan kepada anda semua. Semoga anda semua berhati-hati di jalan raya dan selamat sampai ke pangkuan keluarga anda semua. Selamat Hari Raya Aidilfitri.

:: Makluman Perpindahan : Seluruh warga MRSM Lenggong mengucapkan selamat maju jaya kepada Tn Hj Sulaiman bin Yusof (Pengetua MRSM Lenggong) dan En Mohd Zamzuri bin Md Noor (Timbalan Pengetua Pembangunan Pelajar) akan berhijrah ke maktab yang baru. Tn Hj Sulaiman bin Yusof akan berpindah ke MRSM Beseri, manakala En Mohd Zamzuri bin Md Noor akan berpindah ke MRSM PDRM Kulim atas kenaikan pangkat selaku Pengetua MRSM PDRM Kulim. Warga MRSM Lenggong amat merasai akan penghijrahan dua pemimpin yang dedikasi dan amat mesra dengan semua warga maktab selama mereka berada di MRSM Lenggong. Semoga penghijrahan ini akan memberi suatu kejayaan terhadap kerjaya Tn Hj Sulaiman dan En Mohd Zamzuri. Perpindahan Tn Hj Sulaiman dan En Mohd Zamzuri berkuatkuasa pada 18 Jun 2018. Selamat bertugas di MRSM Beseri dan MRSM PDRM Kulim. Tahniah!

:: Program Edutourism MRSM Lenggong : MRSM Lenggong telah melancarkan program pelancongan rekreasi yang dinamakan sebagai Edutourim. Program ini melibatkan pelbagai aktiviti rekreasi seperti Lawatan Mini Zoo, pengalaman menaiki houseboat, melawat kolam ikan tilapia, ternakan ayam kampung, ternakan kambing baka tempatan, jungle tracking, bermalam di chalet, aktiviti berkhemah, solat berjemaah, melawat ladang cili fertigasi, dan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan. Seluruh warga masyarakat boleh menghubungi pihak MRSM Lenggong untuk butiran lanjut.

:: Jadual Balik Bermalam : Muat turun jadual balik bermalam di sini (akan dimaklumkan kemudian).

:: Majalah Volition Online : Mulai tahun 2017, majalah maktab MRSM Lenggong iaitu Volition tiada lagi dalam bentuk cetakan seperti tahun-tahun sebelumnya. Majalah Volition ini telah ditransformasikan ke arah digital sesuai dengan perubahan teknologi digital pada hari ini. Capaian majalah tersebut boleh dilayari di laman ini : www.volitionmrsmlgg.com. Semoga semua pihak mendapat manfaat di atas inovasi terbaru ini. Segala aktiviti maktab boleh dilayari di sana.

:: Laman Facebook Rasmi MRSM Lenggong : Sila layari https://www.facebook.com/pg/MediafotoMRSMLenggongOfficial untuk informasi dan aktiviti-aktiviti terkini di MRSM Lenggong.

Undian

Apakah pendapat anda mengenai halaman portal terkini MRSM Lenggong ini? 

Bagus
Sangat Menarik
Perlu Diperbaiki Lagi
Boleh Tahan
Tidak Menarik

Hyper Rangkaian 'BERDISIPLIN, BERILMU, BERAMAL'
'Keusahawanan dan Pendidikan Global'
"Amanah Rakyat"