Pengumuman

Keputusan Peperiksaan Semester 2 Tingkatan 1, 2 & 4 2018. 

Keputusan Peperiksaan Semester 2 2018 boleh di semak mulai hari ini. Sila Login di sini menggunakan nombor maktab pelajar masing-masing. Diperingatkan keputusan peperiksaan ini adalah sulit. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi.

Photo-Photo MRSM Lenggong Dulu hingga Kini.

Panduan Kemaskini Maklumat Pelajar di Portal MRSM Lenggong.

Panduan Log Masuk ke Portal MRSM Lenggong. Sila klik di sini.

Penggunaan Aplikasi Sync Mobile sebagai medium komunikasi MRSM Lenggong. Sila klik untuk maklumat lanjut ....

 

Aktiviti Maktab


:: Cuti Semester 2 2018 bermula :: Diucapkan selamat bercuti kepada pelajar-pelajar MRSM Lenggong yang bermula hari ini 09 November 2018 sehingga 02 Januari 2019. Semoga cuti yang panjang ini dapat digunakan sepenuhnya oleh pelajar untuk merehatkan diri dan minda. Penuhi cuti ini dengan program yang bermanfaat bersama keluarga masing-masing. Walau bagaimanapun tugasan yang diberikan oleh para guru jangan dilupakan. Selamat bercuti ...

:: Peperiksaan SPM 2018 : Warga MRSM Lenggong mengucapkan selamat berjaya kepada semua calon yang mengambil peperiksaan SPM tahun 2018. Semoga dengan berkat doa daripada ibu bapa serta penjaga, guru-guru dan masyarakat akan memberikan dorongan dan iringan yang paling bermakna. Usaha yang terbaik dan insyallah kejayaan akan dicapai untuk semua. Selamat mengambil peperiksaan SPM kepada semua calon MRSM Lenggong dan juga di seluruh negara. Peperiksaan SPM akan bermula dari 13 November hingga 04 Disember 2018. Muat turun Jadual Sijil Pelajaran Malaysia 2018 di sini.

:: Keputusan Peperiksaan Semester 2 2018 : Keputusan peperiksaan semester 2 2018 boleh di semak di portal ini mulai hari ini. Keputusan peperiksaan ini adalah SULIT. Dilarang menyemak keputusan peperiksaan pelajar lain. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi mengikut alamat terkini pelajar. Sila kemaskinikan maklumat alamat semasa anda dengan segera. Harap maklum.

:: Senarai Hotel / Rumah Tumpangan / Homestay : Klik di sini untuk melihat senarai yang berhampiran dengan MRSM Lenggong.

:: Permohonan Kemasukan ke MRSM Tingkatan 1 & 4 2019 : MARA mempelawa calon-calon yang memiliki sahsiah terpuji, jati diri yang tinggi dan cemerlang dalam akademik serta aktif dalam aktiviti kokurikulum untuk mengikuti Sistem Pendidikan MRSM (SPMRSM). Keutamaan diberikan kepada pemohon daripada keluarga berpendapatan rendah. Permohonan secara online bagi Tingkatan 1 dan 4 dibuka mulai 9 September 2018 hingga 30 November 2018. Calon yang berminat dinasihatkan untuk membuat permohonan awal tanpa menunggu keputusan peperiksaan UPSR dan PT3. Sila klik di sini untuk maklumat lanjut.

:: Makluman Majlis Graduasi 2018 : Untuk makluman semua majlis Graduasi 2018 akan diadakan pada 13 Oktober 2018 (Sabtu), jam 8.30 pagi. Tahniah kepada para graduan yang berjaya. Ibu bapa dan penjaga dijemput hadir ke majlis yang gilang gemilang ini.

:: Program Edutourism MRSM Lenggong : MRSM Lenggong telah melancarkan program pelancongan rekreasi yang dinamakan sebagai Edutourim. Program ini melibatkan pelbagai aktiviti rekreasi seperti Lawatan Mini Zoo, pengalaman menaiki houseboat, melawat kolam ikan tilapia, ternakan ayam kampung, ternakan kambing baka tempatan, jungle tracking, bermalam di chalet, aktiviti berkhemah, solat berjemaah, melawat ladang cili fertigasi, dan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan. Seluruh warga masyarakat boleh menghubungi pihak MRSM Lenggong untuk butiran lanjut.

:: Jadual Balik Bermalam : Muat turun jadual balik bermalam di sini (akan dimaklumkan kemudian).

:: Majalah Volition Online : Mulai tahun 2017, majalah maktab MRSM Lenggong iaitu Volition tiada lagi dalam bentuk cetakan seperti tahun-tahun sebelumnya. Majalah Volition ini telah ditransformasikan ke arah digital sesuai dengan perubahan teknologi digital pada hari ini. Capaian majalah tersebut boleh dilayari di laman ini : www.volitionmrsmlgg.com. Semoga semua pihak mendapat manfaat di atas inovasi terbaru ini. Segala aktiviti maktab boleh dilayari di sana.

:: Laman Facebook Rasmi MRSM Lenggong : Sila layari https://www.facebook.com/pg/MediafotoMRSMLenggongOfficial untuk informasi dan aktiviti-aktiviti terkini di MRSM Lenggong.

Undian

Apakah pendapat anda mengenai halaman portal terkini MRSM Lenggong ini? 

Bagus
Sangat Menarik
Perlu Diperbaiki Lagi
Boleh Tahan
Tidak Menarik

Hyper Rangkaian 'BERDISIPLIN, BERILMU, BERAMAL'
'Keusahawanan dan Pendidikan Global'
"Amanah Rakyat"