Pengumuman

Pendaftaran Pelajar Baru Tingkatan 1 & 4 Sesi 2019 adalah pada 14 Januari 2019 (Isnin). Selamat mendaftar ke MRSM Lenggong kepada semua pelajar baru.

Keputusan Peperiksaan Semester 2 Tingkatan 1, 2 & 4 2018. 

Keputusan Peperiksaan Semester 2 2018 boleh di semak mulai hari ini. Sila Login di sini menggunakan nombor maktab pelajar masing-masing. Diperingatkan keputusan peperiksaan ini adalah sulit. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi.

Photo-Photo MRSM Lenggong Dulu hingga Kini.

Pandua n Kemaskini Maklumat Pelajar di Portal MRSM Lenggong.

Panduan Log Masuk ke Portal MRSM Lenggong. Sila klik di sini.

Penggunaan Aplikasi Sync Mobile sebagai medium komunikasi MRSM Lenggong. Sila klik untuk maklumat lanjut ....

 

Aktiviti Maktab


:: Pendaftaran Pelajar Tingkatan 1 & 4 Sesi 2019 :: Pendaftaran pelajar Tingkatan 1 & 4 Sesi 2019 adalah pada 14 Januari 2019 (Isnin) pada jam 8.30 pagi sehingga 11.30 pagi. Pendaftaran akan diadakan di Dewan Al Abqari MRSM Lenggong. Mohon ibu bapa dan penjaga datang awal bagi menggelakkan masalah kelewatan pendaftaran. Semua pelajar WAJIB kembali ke maktab sebelum pukul 6.00 petang. 

:: Semakan Status Permohonan Tingkatan 1 Pengambilan 2019 :: Sila klik di sini

:: Semakan Status Permohonan Tingkatan 4 Pengambilan 2019 :: Sila klik di sini

:: Cuti Semester 2 2018 bermula :: Diucapkan selamat bercuti kepada pelajar-pelajar MRSM Lenggong yang bermula hari ini 09 November 2018 sehingga 02 Januari 2019. Semoga cuti yang panjang ini dapat digunakan sepenuhnya oleh pelajar untuk merehatkan diri dan minda. Penuhi cuti ini dengan program yang bermanfaat bersama keluarga masing-masing. Walau bagaimanapun tugasan yang diberikan oleh para guru jangan dilupakan. Selamat bercuti ...

:: Keputusan Peperiksaan Semester 2 2018 : Keputusan peperiksaan semester 2 2018 boleh di semak di portal ini mulai hari ini. Keputusan peperiksaan ini adalah SULIT. Dilarang menyemak keputusan peperiksaan pelajar lain. Keputusan rasmi akan dipos sedikit masa lagi mengikut alamat terkini pelajar. Sila kemaskinikan maklumat alamat semasa anda dengan segera. Harap maklum.

:: Senarai Hotel / Rumah Tumpangan / Homestay : Klik di sini untuk melihat senarai yang berhampiran dengan MRSM Lenggong.

:: Program Edutourism MRSM Lenggong : MRSM Lenggong telah melancarkan program pelancongan rekreasi yang dinamakan sebagai Edutourim. Program ini melibatkan pelbagai aktiviti rekreasi seperti Lawatan Mini Zoo, pengalaman menaiki houseboat, melawat kolam ikan tilapia, ternakan ayam kampung, ternakan kambing baka tempatan, jungle tracking, bermalam di chalet, aktiviti berkhemah, solat berjemaah, melawat ladang cili fertigasi, dan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan. Seluruh warga masyarakat boleh menghubungi pihak MRSM Lenggong untuk butiran lanjut.

:: Jadual Balik Bermalam : Muat turun jadual balik bermalam di sini (akan dimaklumkan kemudian).

:: Majalah Volition Online : Mulai tahun 2017, majalah maktab MRSM Lenggong iaitu Volition tiada lagi dalam bentuk cetakan seperti tahun-tahun sebelumnya. Majalah Volition ini telah ditransformasikan ke arah digital sesuai dengan perubahan teknologi digital pada hari ini. Capaian majalah tersebut boleh dilayari di laman ini : www.volitionmrsmlgg.com. Semoga semua pihak mendapat manfaat di atas inovasi terbaru ini. Segala aktiviti maktab boleh dilayari di sana.

:: Laman Facebook Rasmi MRSM Lenggong : Sila layari https://www.facebook.com/pg/MediafotoMRSMLenggongOfficial untuk informasi dan aktiviti-aktiviti terkini di MRSM Lenggong.

Undian

Apakah pendapat anda mengenai halaman portal terkini MRSM Lenggong ini? 

Bagus
Sangat Menarik
Perlu Diperbaiki Lagi
Boleh Tahan
Tidak Menarik

Hyper Rangkaian 'BERDISIPLIN, BERILMU, BERAMAL'
'Keusahawanan dan Pendidikan Global'
"Amanah Rakyat"