Bagi mengembangkan bakat dan potensi diri pelajar MRSM Lenggong, sebuah bilik muzik yang berukuran sederhana besar telah diwujudkan pada awal tahun ini yang terletak di belakang Dewan Besar. Idea mewujudkan bilik muzik ini tercetus hasil ilham Pengetua, yang melihat perlunya disediakan satu ruang khas bagi pelajar-pelajar menonjolkan bakat dan minat dalam bidang ini.

Bilik muzik ini telah dirasmikan oleh Pengerusi MARA, iaitu Tan Sri Haji Annuar bin Haji Musa semasa lawatan beliau ke Pusat Kepimpinan Pelajar (PUSKEP) dan juga ke MRSM Lenggong pada 6 Mac 2015.

Bilik muzik ini terbuka kepada semua pelajar tetapi keutamaannya adalah untuk pelajar-pelajar yang terlibat dalam kelab muzik. Manakala pelajar-pelajar lain boleh menggunakannya pada hujung minggu atau pada masa terdapatnya acara-acara tertentu yang memerlukan pelajar membuat persembahan.

Pelbagai peralatan terdapat di dalam bilik muzik ini gitar, drum, bass, piano, alatan nasyid dan sebagainya. Bilik ini turut dilengkapi dengan sistem audio dan penyerap bunyi.